Powered By Blogger

понедельник, июля 25

Видавництва, що спеціалізуються на виданні сучасної української літератури

ГРАНІ-Т 
     Київське видавництво дитячої та культурологічної літератури, засноване у лютому 2006 року. Видавництво «Грані-Т» (Грані творчості) має два пріоритети діяльності ─ дитячий та культурологічний. Кредо видавництва: розкривати нові, часом несподівані грані творчості письменників, художників, редакторів та дизайнерів.
ФОЛІО
Харківське видавництво існує вже більше десяти років і є одним із мейджорів українського книговидавництва: за січень-листопад 2010 року видало 234 книги, 103 з яких – українською. Розробило і підготувало до друку 76 книжкових серій.

ЛІЛЕЯ-НВ
  Івано-Франківське товариство, засноване у 1995 році при Українській скаутській організації «Пласт». Видає пластову літературу та спеціалізується на сучасній українській літературі.

Літературна агенція «ПІРАМІДА»
    Львівська організація. За останні два роки воно видало понад 200 книг. Багато книжок виходять у серіях: «Fest-проза», « Fest-поезія», «Fest-есеїстика», «Приватна колекція», «Готика», «Мітологія», «Час Львова». Також видає книжки переможців літературного конкурсу «Коронація слова».  

ФАКТ
Київське видавництво. Існує з 1997 року. Сфера діяльності: художня література (класична та сучасна, вітчизняна та перекладена), літературознавчі студії, мистецькі дослідження.

КАЛЬВАРІЯ
Львівське видавництво створене в 1991 році і першопочатково спеціалізувалося на виданні спеціалізованої літератури. Надає пакети ліцензій на створення аудіокнижок, результатом чого став масштабний проект компанії «CD Сom-Україна» з назвою «Сучасна українська літуратура», в рамках якого за ліцензією видавництва «Кальварія» вийшли аудіокнижки Тетяни Винокурової-Садиченко, Любка Дереша, Василя Шкляра, Василя Кожелянка, Алли Сєрової, Ірен Роздобудько.

Комментариев нет:

Отправить комментарий